בלוג

״אני לא מתפתח, אני הווה״ – אמר פיקאסו. את המשפט הזה כתב ג׳ימס הילמן בספרו לחיות את החיים אחורנית ומתכוון לציור שצייר פיקאסו בגיל 92 והניח לפנינו את הדיימון, המלאך, שהיה שם תמיד והכניס בו את הרוח המשתוקקת להיות הוא עצמו. פיקאסו. בין יצירותיו הראשונות של פיקאסו יש את הציור המפורסם של הבלוט שצמח מעץ האלון. הבלוט נמצא באלון, קיים בו לפני שהפך לעץ אלון. בתוך כל אחד מאיתנו נמצא הבלוט כידיעה שנועדה להתגלות למלוא קומתנו השלמה. (האלון) בתוך כל אחד מאיתנו מפעמת רוח יצירתית. משתוקקת לגלות ולברוא את עצמה מתוכה. מתחת לכל הביוגרפיה שלנו נמצא הדיימון, המלאך. כשאנחנו מניחים לביוגרפיה, הרוח הדיימונית מתייצבת בקדמת הבמה. המצבים, האירועים שאנחנו מזמנים לחיים שלנו הן הזדמנויות מתוכן אנחנו יכולים לזהות את הדימויים שלבשנו מתוך הביוגרפיה שלנו ולהניח להם. התמקדות מציעה לנו כלים פרקטיים ופשוטים בעזרתם אנחנו יכולים להתחבר; לדימויים הפנימיים הנובעים מתוכנו ולנוע בעולם מתוך אותו גרעין בלוט המחובר לחוכמה הפנימית המצטברת הקיימת בתוכנו כנשמה. המפתח לצמיחה שלנו נמצא בגילוי הדימויים ממנה צומחת נשמותינו. משימת החיים שלנו להיות מודרכים ע״י הג׳ניוס שמדריך אותנו. יש שיקראו לו המלאך המדריך אותנו. התמקדות בגישה יצירתית מספקת לנו את הכלים על מנת שנוכל לעשות את המלאכה הזו, בחינניות. התלהבות וסקרנות על מנת שנחווה את שמחת הגילוי.

בגיל 26 אני זוכרת את המאמץ שלי לקבל אהבה מהגרוש שלי. בגיל 28 הבנתי למה באמת אני מרגישה ככה, לעזאזל, אילו היו צרכים שלא התמלאו בילדות. בגיל 30 קלטתי שאני מתה מפחד להרגיש את כאב על מה שהיה חסר לי! הכאב ישב בתוכי וגרם לי להרגיש; שאני לא מספיק טובה, שווה, ראויה, בעלת ערך. בגיל 34 התחלתי לשים לב למנגנון ההישרדות וכיצד הוא בא לידי ביטוי בחיים שלי ובמערכות היחסים שלי, כמו למשל ; שאני נאבקת כדי שיראו אותי. שותקת ולא מבקשת את מה שאני צריכה/רוצה. בורחת מעימות ולא מתמודדת עם קונפליקט. בגיל 35 הסכמתי להרגיש את הפחד שלי מכאב! פחד להרגיש את הכאב העמוק שהרגשתי כילדה ומעולם לא נתתי לעצמי להרגיש או לבטא אותו. פשוט קברתי אותו עמוק וחשבתי שהמשכתי הלאה. הפחד הוא חלק ממנגנון הישרדותי שמגן עלינו מלהרגיש כאב. בגיל 38 לא הייתה לי ברירה והיקום הכריח אותי לחוות בטוטליות את כאב הנטישה שעברתי בילדות, זה הגיע דרך נטישה שחוויתי מבן זוג לשעבר. בגיל 40 התחלתי לאהוב את עצמי באמת, וככול שאהבתי אותי, ככה למדתי מי אני ומהם היכולות והכוחות שלי. ככל שהרשתי לעצמי יותר להיות אני, להביע את עצמי בכנות, ככה ידעתי יותר את הערך שלי והבנתי שהוא לא תלוי באף אחד בסביבה שלי. אווו איזו הקלה זה. איזה הרגשה של חופש. לתת לעצמי את האשור, האהבה. ההכלה והצרכים שאני רוצה. בגיל 50 הכרתי את הגבר שלי. דיי מהר ידעתי שה זה. זה בה עם הרגשה של חופש. ידעתי שיש שלנו הרבה ערכים משותפים. שאנחנו כמהים לקשר אותנטי. קשר שיש בו חופש אמיתי להיות מי שאנחנו. את המדריך להרגיש ראויה ובעלת ערך יצרתי קודם כל ולפני הכל עבור עצמי! במדריך תוכלו לאמץ מיינד- סט נכון ממנו אנחנו יכולות ליצור תפיסה של ראויות. תלמדו ליצור את מצפן המהות שלכן שמטרתו לחבר אתכן לאמת הפנימית של מי שאתן בפנוכו, בנשמה💕 והכייי הכייי איך להיות אישה מובילה ולא מובלת ע״י התלות והצורך באישור מבחוץ. מי שרוצה שאשלח מוזמנת למלא את הפרטים בטופס והמדריך ישלח אליה.

זה נראה אולי שהביטוי שלי פתוח ושזה פשוט וקל לי לבטא את עצמי בחופשיות ולהניח את הלב שלי, אז זהו שזה לא קל לי, זה מצריך ממני אומץ, זה מצריך ממני לשחרר פחדים, התניות ומה יגידו והאם יאהבו.. ושאר ירקות… ויש הרבה... בכדי שאוכל להביא את הקול הפנימי שלי לידי ביטוי, קודם כל ולפני שאני מביאה אותו החוצה אני קשובה לו דרך תחושה שיש בה משמעות, שיש בה אמירה שמבקשת תשומת לב ונוכחות של עצמי. הקול הפנימי מבקש ממני את זה; הקשבה. נוכחות. את האמון שמה שהוא מבקש לומר לעולם ימצא את העיניים שנועדו לראות את זה. את הלב שאמור להרגיש את זה. את האוזניים שאמורות לשמוע את זה ולו רק מילה אחת שתיצור הדהוד קטן שירעיד מיתר, שיצור בפנים צליל מוכר שיעורר תנועה של שינוי ולו הקטנה ביותר. בעשר שנים האחרונות אני בתהליך תקומה של הקול הפנימי, קולי האבוד נמצא, הוא עדין יוצא מעת לעת לפגרות והנפשות קלות. אחרי שהושתק. הודחק. נחלש. כוסה בשכבות של איסורים והתניות, לקח לי זמן להשיבו ועוד יותר להשיב את האמון שלי בו, לסמוך על זה שהוא יודע מה הוא אומר. לעמוד לצידו בנוכחות כשהוא מתבייש. להיות שם איתו בידידות אל מול הקולות הביקורתיים. לפתח אמון בתהליך הגילוי גם אם לפעמים הקול שלו עמום, נשמע לא קשור, לא רציונלי. לסמוך עליו שהוא יודע! שיש שם קול שיודע את עצמו, גם אם הוא חושף בפניי עכשיו רק חלק אחד מתמונה שלמה. הקול שלי מתגלה ביחס לאמון שלי בו. אני נזכרת איך בגיל 22 חשבתי שאין לי מה לומר. זוכרת את הלא יודעת.. שהיה מרוח לי על הפנים. היום אני יודעת שלהיות אישה עם קול, אמירה, עלי קודם כל להסכים להניח למה שהיא כבר יודעת ולפגוש את זו שבפנים שלא יודעת, זו שהקול שלה חלוש, מגומגם, מהוסס…כמעט לא נשמע וליצור לה מרחב פנימי בטוח עם אנשים שהיא מרגישה איתם נעים וטוב. לתת לה מרחב חופשי לבטא את עצמה בחופשיות. לסמוך על זה שמה שהיא תאמר יביא תקומה לקול הפנימי האבוד. זו מלאכה שכל אישה נקראת לעשות עבור עצמה. עבור מי שהיא בלב. עבור מי שהיא בקרביים שלה!